Suomi

Tuorejuusto-bostonkakku

Ainesosat

5 dl kädenlämpöistä vettä
2 kananmunaa
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
2 rasiaa
kaneli-kardemummatuorejuustoa
sokeria
kanelia

Voiteluun:
1 kananmuna

Pinnalle:
raesokeria

    Valmistusohje

    • 1. Lämmitä vesi ja lisää hiiva, sokeri, suola ja kananmunat. Vatkaa sekaisin.
    • 2. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Alusta taikina vaivaten ja lisää jäähtynyt rasva alustuksen loppupuolella.
    • 3. Taikina on valmista, kun se on pehmeää ja irtoaa käsistä.
    • 4. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä kaksikertaiseksi.
    • 5. Jaa kohonnut taikina neljään osaan.
    • 6. Kaulitse osat levyiksi ja levitä päälle kaneli-kardemummatuorejuusto. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.
    • 7. Kierrä levyt rullalle ja leikkaa n. 5 cm:n paloja.
    • 8. Voitele suorakaiteenmuotoinen vuoka ja laita palat vuokaan. Annoksesta tulee 4 vuokaa.
    • 9. Anna kohota lämpimässä.
    • 10. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
    • 11. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
    • 12. Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa se vuoasta jäähtyneenä.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *