Suomi

Täytekakku

Ainesosat

Pohja:
6 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

Vuoan voiteluun:
margariinia ja korppujauhoja

Kostutukseen:
ananasmehua

Täyte:
3 dl kermaa
3 banaania
2 dl omenasosetta
1,5 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Koristeeksi:
mansikoita
suklaarouhetta

    Valmistusohje

    • 1. Voitele vuoka ja jauhota korppujauholla.
    • 2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
    • 3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, kunnes vaahto on vaaleaa ja paksua.
    • 4. Lisää siivilän läpi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
    • 5. Sekoita taikinaa varovasti käännellen. Laita taikina vuokaan ja paista n. ½ tuntia.
    • 6. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
    • 7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri.
    • 8. Kostuta kakkupohjan pala hyvin.
    • 9. Levitä omenasosetta päälle ja lisää banaaniviipaleita. Levitä ohut kerros kermavaahtoa.
    • 10. Laita uusi kakkupohjan pala päälle, kostuta ja täytä samalla tavoin kuin edellinen väli. Päällimäisen kakkupohjan voit kostuttaa halutessasi.
    • 11. Levitä päällimmäisen päälle kermavaahtoa ja pursota loput kakun reunoille.
    • 12. Koristele mansikoilla ja suklaarouheella.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *