Suomi

Tapenadelohta ja linssi-rucolapaistosta

Ainesosat

800 g lohifilettä

Tapenade:
200 g kivettömiä oliiveja
4 rkl kaprista
4 filettä anjovista
½ dl öljyä

Linssi-rucolapaistos:
300 g vihreitä linssejä
2 l vettä
2 rkl suolaa
1 iso porkkana
1 sipuli
3 tomaattia
3 valkosipulinkynttä
100 g rucolaa
1 sitruuna
suolaa
pippuria

  • vl
  • l

Valmistusohje

  • 1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  • 2. Laita linssit kiehumaan kattilaan, jossa on 2 l vettä ja 2 rkl suolaa.
  • 3. Keitä n. 15 min. ja valuta kypsät linssit.
  • 4. Valmista tapenade. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tahnaksi. Voit myös pilkkoa ainekset pieneksi ja sekoittaa keskenään.
  • 5. Ripottele vuoan pohjalle suolaa. Laita nahaton lohifile vuokaan. Levitä tapenade tasaisesti lohen päälle.
  • 6. Pilko paistosta varten sipuli, valkosipuli, porkkana ja tomaatin hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
  • 7. Laita tässä vaiheessa lohi uuniin ja paista 20 min.
  • 8. Aloita paistoksen kypsennys. Kuullota isossa kasarissa sipuleita ja valkosipuleita öljyssä miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia.
  • 9. Lisää porkkanat ja tomaatit, ja kuullota vielä 3 minuuttia.
  • 10. Lisää valutetut linssit, suolaa ja pippuria. Sekoittele varovasti.
  • 11. Lisää rucola ja sitruunan mehu sekä raastettu kuori.
  • 12. Sekoittele vielä varovasti ja ota kasari pois liedeltä. Tarkista maku.
  • 13. Asettele paistos vadille ja laita lohifile paistoksen päälle.
  • 14. Tarjoa vaikka lempisalaattisi kanssa ja yhteinen ruokahetki on valmis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *