Japani

Sushirullat

Ainesosat

4 dl sushiriisiä
vettä
½ kupillista sushietikkaa
norilevää
wasabia
kasviksia: kurkkua, porkkanaa, paprikaa, avokadoa
tofua
lohta

Dippaukseen:
vähäsuolaista soijakastiketta

Käärimiseen:
bambumatto

  • vl
  • l
  • g

Valmistusohje

  • 1. Huuhtele riisiä kylmällä vedellä niin kauan, että vesi kirkastuu.
  • 2. Laita riisi kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että se on muutaman sentin riisin yläpuolella.
  • 3. Anna seistä vähän aikaa ja laita kansi päälle.
  • 4. Kuumenna suurimmalla teholla, kunnes vesi alkaa kiehua, käännä lämpö pienemmälle ja anna kiehua n. 10 minuuttia.
  • 5. Katkaise virta ja anna hautua 10 minuuttia. Älä sekoita tai avaa kantta.
  • 6. Siirrä kypsä riisi kulhoon ja lisää sushietikka. Sekoita varovasti ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  • 7. Laita nori bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin.
  • 8. Levitä riisiä norille siten, että n. 3 cm norin alareunasta jää tyhjäksi.
  • 9. Tee riisin keskelle vako ja aseta täytteeksi esim. wasabia ja tuorekurkkusuikaleita. Täytteenä voit käyttää porkkanoita, paprikaa, lohta.
  • 10. Kääri maton avulla tiukka rulla.
  • 11. Mikäli nori ei tartu kiinni, voit kostuttaa sen reunaa vedellä.
  • 12. Leikkaa rulla terävällä veitsellä kahtia ja puolikkaat neljään osaan. Kasta veistä välillä etikkaliemessä.
  • 13. Tarjoile wasabin, garin (inkiväärilastut) ja soijakastikkeen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *