Venäjä

Siperialainen kalapiirakka

Ainesosat

Taikina:
150 g voita
1 tl sokeria
2 munaa
4-5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa

Täyte:
100 g puuroriisiä
500 g lohta
40 g voita
2 sipulia
200 g juustoraastetta
1/5 tl pippuria
1/5 tl suolaa
1/5 tl sokeria

    Valmistusohje

    • 1. Keitä riisi kypsäksi.
    • 2. Vaahdota sokeri, sooda ja voi.
    • 3. Lisää munat, jauhot ja suola.
    • 4. Voitele uunivuoka.
    • 5. Lisää keitetyn riisin joukkoon kuutioitu lohi, pilkotut sipulit, juustoraaste ja mausteet.
    • 6. Jaa taikina kahtia. Painele toinen osa vuoan pohjalle ja reunoille.
    • 7. Laita täyte päälle ja lisää voi nokareina.
    • 8. Laita taikinan loppuosa kaaviloituna päälle.
    • 9. Paista 170 asteessa alatasolla n. 1 tunti.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *