Suomi

Sima

Ainesosat

1 sitruuna
1 appelsiini
250 g fariinisokeria
250 g hienosokeria
4 l vettä
1/5 tl hiivaa

  • l
  • g

Valmistusohje

  • 1. Kuori sitruuna ja appelsiini ja leikkaa viipaleiksi.
  • 2. Laita viipaleet ja sokerit astiaan.
  • 3. Kiehauta puolet (2 l) vedestä ja kaada se hedelmäviipalaiden ja sokerien päälle. Sekoita kunnes sokeri on sulanut.
  • 4. Lisää joukkoon loppu vesi kylmänä.
  • 5. Anna hiukan aikaa jäähtyä ja lisää pieneen vesimäärää liotettu hiiva joukkoon. Anna käydä huoneenlämmössä 24 tuntia. Siivilöi sima.
  • 6. Laita hyvin pestyihin pulloihin 1 tl sokeria ja rusinoita.
  • 7. Pullota sima ja anna käydä noin viikko kylmässä.
  • 8. Sima on valmista juotavaksi, kun rusinat ovat nousseet pinnalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *