Suomi

Riisi-ohrapiirakat Edupolin tapaan

Ainesosat

Kuoritaikina:
2 dl kylmää vettä
4 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa

Täyte:
3 dl vettä
1 dl puuroriisiä
1 dl ohrahelmiä
1 l vähälaktoosista täysmaitoa
1,5 tl suolaa

  • vl

Valmistusohje

  • 1. Kuumenna vesi ja lisää joukkoon puuroriisi ja ohrahelmet.
  • 2. Kun vesi on imeytynyt lisää kattilaan maito.
  • 3. Keitä puuroa noin 45 min. ja mausta lopuksi suolalla. Jätä puuro jäähtymään.
  • 4. Sekoita kuoritaikinan kaikki aineet sekaisin kimmoisaksi taikinaksi.
  • 5. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 25 - 30 osaan.
  • 6. Pyöritä palat palloiksi ja painele ne litteiksi kakkaroiksi. Peitä muovilla.
  • 7. Kauli kakkarat ohuiksi ympyröiksi (voivat olla vähän soikeita).
  • 8. Pinoa piirakkakuoret kelmun alle ja ripottele niiden väliin ruisjauhoja.
  • 9. Harjaa kuorien sisäpuolelta ylimääräiset jauhot, levitä keskelle tasaisesti riisi-ohrapuuroa ja rypytä piirakat.
  • 10. Paista 275 asteessa noin 15 minuuttia.
  • 11. Kiehauta vesi ja sulata siihen rasva.
  • 12. Kasta kuumat piirakat seokseen ja pane ne vadille.
  • 13. Peitä vati leivinliinalla ja anna piirakoiden pehmentyä ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *