Suomi

Pekaani-suklaaneliöt

Ainesosat

200 g voita tai leivontamargariinia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
2 dl kahvia (haaleaa)

Pinnalle:
100 g tummaa leivontasuklaata
125 g pekaanipähkinöitä
1 rkl sokeria
1 tl kanelia

Koristeeksi:
tomusokeria

Resepti: Pirkka-koekeittiö / K-ruoka.fi

    Valmistusohje

    • 1. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
    • 2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva.
    • 3. Sekoita jauhot, kaakao- ja leivinjauhe keskenään.
    • 4. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi vuorotellen kahvin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
    • 5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
    • 6. Rouhi suklaa ja pähkinät veitsellä karkeahkoksi rouheeksi.
    • 7. Ripottele pinnalle suklaa- ja pähkinärouheet sekä keskenään sekoitettu sokeri-kaneliseos.
    • 8. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
    • 9. Leikkaa jäähtynyt levy neliöiksi ja koristele tomusokerilla.
    • 10. Tarjoa lisäksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
    • 11. Vinkki! Neliöt säilyvät mehevänä jääkaapissa. Ne voi myös pakastaa.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *