Espanja

Paella Edupolin tapaan

Ainesosat

2 broilerin rintafilettä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
2 tomaattia
150 g chorizo-makkaraa
500 g vihersimpukoita kuorineen
4 valkosipulin kynttä murskattuna
1 keltainen sipuli paloiteltuna
3 dl villiriisiseosta
½ tl kurkumaa
½ tl tulista paprikajauhetta
2 dl valkoviiniä
4-5 dl kanalientä
250 g jättikatkaravunpyrstöjä
1 vihreä paprika
persiljaa
1 sitruuna

  • vl
  • l

Valmistusohje

  • 1. Kuumenna oliiviöljy kasarissa.
  • 2. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita muutaman minuutin ajan.
  • 3. Lisää pilkotut broilerin rintafileet ja paista kypsäksi. Siirrä broilerin palat eri astiaan odottamaan.
  • 4. Lisää kuutioitu chorizo-makkara ja paista muutama minuutti.
  • 5. Lisää pilkottu paprika ja paista.
  • 6. Lisää riisi ja paista öljyssä käännellen pari minuuttia.
  • 7. Lisää suola ja mausteet.
  • 8. Lisää kuutioitu tomaatti ja sekoita hyvin käännellen.
  • 9. Lisää viini ja sekoittele kunnes neste on haihtunut.
  • 10. Lisää kanaliemi ja kiehauta.
  • 11. Alenna lämpötilaa ja lisää broilerin palat.
  • 12. Laita kansi päälle ja anna hautua miedossa lämmössä n. 17 minuuttia.
  • 13. Lisää simpukat ja jättikatkaravunpyrstöt. Kääntele parin minuutin ajan, kunnes äyriäiset ovat kypsyneet.
  • 14. Ripottele päälle persiljaa ja koristele sitruunalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *