Venäjä

Oksanan lohiruusu kahdelle

Ainesosat

360 g lohta
suolaa
sitruunapippuria
sitruunan mehua

Peruna-punajuuridusee:
400 g perunaa
160 g punajuurta
2 kananmunan keltuaista
80 g voita

Valkoviinikastike:
80 g voita
40 g vehnäjauhoja
1 tl kalamaustetta
2 dl maitoa
2 dl kermaa

Koristeeksi:
fenkolia
basilikaa
1 sitruuna

 

 

    Valmistusohje

    • 1. Leikkaa lohi levyiksi. Tee levyistä ruusun muotoinen keko ja kiinnitä hammastikulla.
    • 2. Mausta suolalla, sitruunapippurilla ja sitruunan mehulla.
    • 3. Paista uunissa 180 asteessa kypsäksi.
    • 4. Valmista peruna-punajuuridusee. Kuori perunat ja punajuuret, ja keitä ne kypsäksi. Kaada keitinvesi pois.
    • 5. Soseuta ja lisää suola, kananmunan keltuaiset ja voi. Sekoita ja painele seos siivilän läpi.
    • 6. Laita seos pursotinpussiin ja pursota uunipellille leivinpaperin päälle pieniksi keoiksi.
    • 7. Paista uunissa 180 asteessa niin kauan kunnes seos on saanut hiukan väriä.
    • 8. Valmista valkoviinikastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin.
    • 9. Lisää maito ja kerma. Anna hautua miedolla lämmöllä.
    • 10. Lisää mausteet ja valkoviini.
    • 11. Keitä fenkoli suolalla ja sitruunapippurilla maustetussa liemessä. Ota pois liemestä, anna kuivahtaa ja paista voissa ennen tarjoilua.
    • 12. Kokoa annokset ja koristele fenkolilla, basilikalla ja sitruunalohkoilla.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *