Suomi

Mustikkakukko

Ainesosat

Taikina:
100 g voita
0,75 dl sokeria
2,25 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g mustikoita
0,75 dl sokeria
0,25 dl perunajauhoja

    Valmistusohje

    • 1. Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä vähän aikaa.
    • 2. Lisää sokeri ja sekoita hyvin.
    • 3. Sekoita leivinjauhe ruisjauhojen joukkoon ja lisää voi-sokeriseokseen.
    • 4. Siirrä neljäsosa taikinasta erikseen laitettavaksi täytteen päälle.
    • 5. Painele taikinaa jauhotetuilla sormilla paistovuokien reunoille ja pohjalle. Voit käyttää myös yhtä isompaa uunivuokaa.
    • 6. Laita sokeri ja perunajauhot mustikoiden joukkoon ja sekoita.
    • 7. Jaa mustikkatäyte vuokiin.
    • 8. Taputtele loput taikinasta mustikoiden päälle kanneksi.
    • 9. Paista 200 asteisessa uunissa 20 - 25 minuuttia.
    • 10. Tarjoile jäähtyneenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *