Suomi

Munkkirinkelit

noin 30 kpl

Ainesosat

Taikina:
0,5 l vettä
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 pala (50 g) hiivaa
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
2 tl vaniliinisokeria
150 g voita tai margariinia
n. 1,5 l vehnäjauhoja

Paistamiseen:
1 l rypsiöljyä

Pinnalle:
hienosokeria

    Valmistusohje

    • 1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
    • 2. Lisää joukkoon kananmunat, sokeri, hiiva ja mausteet. Vatkaa sekaisin.
    • 3. Lisää seokseen melkein kaikki vehnäjauhot ja sekoita. Älä vaivaa.
    • 4. Lisää sulatettu rasva ja tarpeen mukaan vehnäjauhoja. Taikinan tulee olla pehmeää ja hiukan tarttua käsiin.
    • 5. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.
    • 6. Leivo pikkupullia ja anna niiden kohota hyvin liinan alla.
    • 7. Kuumenna öljy riittävän kuumaksi (n. 170-180 astetta) paksupohjaisessa teräskattilassa. Öljyn kuumuutta voit testata vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, kun leivästä tulee kauniin ruskea 1-2 minuutissa. Varo öljyn ylikuumenemista. Varaa lähellä kattilan kansi rasvapalon varalta.
    • 8. Tee pullista rinkeleitä tekemällä pullaan sormella reikä keskelle ennen paistoa.
    • 9. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle ja anna niiden levätä hetken aikaa.
    • 10. Sokeroi munkit.
    • 11. Tarjoile munkit esimerkiksi siman kanssa.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *