Suomi

Mintun makuinen omenahillo

Ainesosat

500 g puhdistettuja omenia
1 tl sitruunan kuorta
puolikkaan sitruunan mehu
1,5 dl vettä
tuoretta minttua maun mukaan
250 g hillosokeria

  • l
  • g

Valmistusohje

  • 1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi.
  • 2. Keitä miedolla lämmöllä omenalohkot, sitruunan mehu ja vesi.
  • 3. Soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella.
  • 4. Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori, hienonnettu minttu ja hillosokeri.
  • 5. Keitä n. 10 - 15 minuuttia.
  • 6. Purkita kuuma hillo pestyihin kuumennettuihin purkkeihin.
  • 7. Anna jäähtyä ja siirrä säilytykseen jääkaappiin.
  • 8. Voit käyttää hilloa esim. lettujen ja pannukakkujen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *