Marokko

Marokkolainen pata

Ainesosat

2 sipulia
120 g lanttua
1 punainen chili
2 rkl rypsiöljyä
½ g kurkumaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl inkivääriraastetta
1 dl yrttilientä
10 kpl kaltattuja kirsikkatomaatteja
1 dl tomaattimurskaa
200 g kesäkurpitsaa
2 dl vettä
10 kuivattua aprikoosia
1 ruukku korianteria
350 g karitsanpaistia kuutioina

Lisäkkeeksi:

3 dl couscousia
3,5 dl vettä
1 tl suolaa

  • vl
  • l

Valmistusohje

  • 1. Ruskista lihakuutiot pannulla.
  • 2. Pilko kasvikset kuutioiksi, ja poista chilistä kalvot ja siemenet.
  • 3. Laita öljy pataan, lisää chilisilppu ja mausteet.
  • 4. Lisää kuutioidut kasvikset ja kuullota muutama minuutti.
  • 5. Laita joukkoon tomaatit, korianteri, aprikoosit ja nesteet.
  • 6. Lisää ruskistetut lihapalat.
  • 7. Laita 175 asteiseen uuniin n. 1 tunnin ajaksi kansi päällä.
  • 8. Laita couscous ja suola kulhoon, kaada päälle kiehuva vesi.
  • 9. Anna turvota 5 minuuttia ja sekoita kuohkeaksi. Tarjoile padan kanssa.