Suomi

Lusikkaleivät

Ainesosat

200 g voita
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Täytteeksi vadelmamarmeladia

    Valmistusohje

    • 1. Sulata voi ja anna hiukan ruskistua.
    • 2. Ota sulanut voi levyltä pois ja lisää sokeri.
    • 3. Anna seoksen jäähtyä.
    • 4. Vatkaa seos vatkaimella kuohkeaksi.
    • 5. Lisää leivinjauhe ja vanilliinisokeri vehnäjauhoihin.
    • 6. Lisää jauhot rasvaseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.
    • 7. Anna taikinan levätä hetken aikaa.
    • 8. Käytä muottina pikku lusikkaa, johon painelet taikinaa.
    • 9. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 4 minuuttia.
    • 10. Anna jäähtyä.
    • 11. Levitä marmeladia leivälle ja paina toinen vastakkain.
    • 12. Kieritä sokerissa tai ripottele päälle tomusokeria.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *