Suomi

Lohikakku

Ainesosat

Pohja:
ruispaahtoleipää
vettä kostutukseen

Täyte:
400 g
kylmäsavulohituorejuustoa
150 g smetanaa
150 g ranskankermaa
150 g kylmäsavulohta
1 punasipuli
tilliä
sitruunapippuria
5 liivatetta
3 rkl sitruunan mehua

Koristeet:
kylmäsavulohta
sitruuna tai lime
tilliä

    Valmistusohje

    • 1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
    • 2. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
    • 3. Leikkaa leivästä reunat pois ja laita palat irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Kostuta vedellä.
    • 4. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi ja silppua sipuli.
    • 5. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
    • 6. Kuumenna sitruunan mehu ja sulata liivatteet mehuun.
    • 7. Lisää liivateseos täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
    • 8. Laita täyte leipien päälle vuokaan. Tasoita ja peitä kelmulla.
    • 9. Laita lohikakku jääkaappiin ja anna hyytyä.
    • 10. Ota lohikakku pois vuoasta. Koristele kylmäsavulohella, sitruunalla (tai limellä) ja tillillä.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *