Suomi

Laskiaispullat

noin 25 kpl

Ainesosat

0,5 l laktoositonta täysmaitoa
50 g hiivaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
kardemummaa maun mukaan
150 g voita
n. 1,3 l vehnäjauhoja

Voiteluun kananmuna ja päälle raesokeria.

Täytteeksi vanilliinisokerilla maustettua kermavaahtoa ja mansikkahilloa tai mantelimassaa.

 

 

    Valmistusohje

    • 1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
    • 2. Lisää sokeri, suola, kananmunat ja kardemumma.
    • 3. Lisää n. 1/3 vehnäjauhoista. Sekoita hyvin.
    • 4. Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi.
    • 5. Lisää jauhoja siten, että taikina irtoaa kulhon reunoista hyvin.
    • 6. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä n. 30 minuuttia.
    • 7. Siirrä kohonnut taikina leivinalustalle ja tee siitä tanko.
    • 8. Leikkaa taikina paloiksi ja pyörittele pulliksi.
    • 9. Anna kohota leiviniinalla peitettynä uunipellin päällä n. 15 minuuttia.
    • 10. Voitele pullat kananmunalla ja laita päälle raesokeria.
    • 11. Paista pullia uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.
    • 12. Anna pullien jäähtyä leivinliinalla peitettynä.
    • 13. Leikkaa pullista yläosa irti. Täytä mansikkahillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla. Laita yläosa takaisin kanneksi.
    • 14. Tarjoile pullat esimerkiksi lämpimän kaakaon kanssa.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *