Suomi

Kurpitsa-omenamarmeladi

Ainesosat

450 g kesäkurpitsaa puhdistettuna
350 g omenaa puhdistettuna
1 dl vettä
2 tl sitruunan kuorta raastettuna
1,5 dl sitruunan mehua
2,5 dl hillosokeria

  • l
  • g

Valmistusohje

  • 1. Pese kesäkurpitsa, omenat ja sitruuna. Kuori omenat ja poista siemenet.
  • 2. Paloittele kesäkurpitsat ja omenat lohkoiksi. Laita lohkot veteen ja kiehauta. Keitä miedolla lämmöllä kunnes lohkot ovat pehmenneet. Soseuta lohkot sauvasekoittimella.
  • 3. Lisää soseeseen sitruunan mehu ja raastettu sitruunan kuori sekä hillosokeri. Keitä n. 10 - 15 minuuttia.
  • 4. Purkita kuuma sose pestyihin kuumennettuihin purkkeihin.
  • 5. Anna jäähtyä ja siirrä säilytykseen jääkaappiin.
  • 6. Marmeladia voi käyttää esim. paahtoleivän tai juustojen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *