Venäjä

Kulitsa

Ainesosat

1 ½ dl sokeria
1 muna
2 ½ dl laktoositonta maitoa
25 g hiivaa
8 dl vehnäjauhoja
100 g sukaatteja
¾ dl mantelirouhetta
½ dl rusinoita
100 g laktoositonta voita

  • vl
  • l

Valmistusohje

  • 1. Vatkaa muna ja sokeri. Lisää kädenlämpöinen maito ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita osa jauhoista joukkoon.
  • 2. Lisää sukaatit, rusinat, mantelirouhe ja sulatettu voi joukkoon.
  • 3. Lisää vehnäjauhoja ja alusta taikina. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
  • 4. Leivo pyöreä leipä ja kohota hyvin.
  • 5. Voitele kohonnut taikina munalla, ja tee kuorituista kokonaisista manteleista leivän päälle XB.
  • 6. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.