Kreikka

Kreikkalaiset lihapullat

Ainesosat

1 kg jauhelihaa
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl persiljaa
1 muna
2 viipaletta vaaleaa leipää
suolaa ja pippuria maun mukaan
n. 1 dl oliiviöljyä
n. 1 dl jauhoja

  • vl
  • l

Valmistusohje

  • 1. Poista leivästä kova kuori. Liota leipää vedessä ja purista ylimääräinen vesi pois.
  • 2. Laita kulhoon jauheliha, leipä, sipulit, valkosipulit, suola, pippuri ja muna. Lisää vähän vettä ja öljyä, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • 3. Muotoile taikinasta pyöreitä pullia ja ripottele päälle jauhoa.
  • 4. Kuumenna oliiviöljy teflonpannulla ja paista pullia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  • 5. Huom! Jos haluat tehdä lihapullista maukkaampia ja tuoksuvampia, laita taikinaan vähän konjakkia tai ouzoa.