Suomi

Korvapuustit

Ainesosat

5 dl lämmintä vettä
2 kananmunaa
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
pehmeää rasvaa
sokeria
kanelia

Voiteluun:
1 kananmuna

Pinnalle:
raesokeria

    Valmistusohje

    • 1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sokeri, suola ja kananmunat. Vatkaa sekaisin.
    • 2. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Alusta taikina vaivaten ja lisää jäähtynyt rasva alustuksen loppupuolella.
    • 3. Taikina on valmista, kun se on pehmeää ja irtoaa käsistä.
    • 4. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä kaksikertaiseksi.
    • 5. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan.
    • 6. Kaulitse osat levyiksi ja levitä päälle pehmeää rasvaa ohueksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.
    • 7. Kierrä taikinalevy tiukalle rullalle ja jätä saumapuoli alaspäin.
    • 8. Leikkaa rullat 3 - 5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten. Joka toinen leikkaus on vino toiseen suuntaan ja joka toinen toiseen suuntaan [/ / ].
    • 9. Laita pala pöydälle palan leveäpuoli pöytää vasten. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla.
    • 10. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä.
    • 11. Voitele kananmunalla ja lisää päälle raesokeria.
    • 12. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 - 20 minuuttia.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *