Venäjä

Kievin kanaa paprikakastikeen ja porkkanasalaatin kera

6 – 8 annosta

Ainesosat

800 g  broilerinfileetä
100 g voita
2 dl korppujauhoa
1 dl vehnäjauhoa
2 kananmunaa
4 valkosipulinkynttä
persiljaa
suolaa
musta- tai valkopippuria
korppujauhoa

Paprikakastike:

puolikas paprika
20 g voita
1 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl vettä
suolaa
mustapippuria

Porkkanasalaatti:

500 g porkkanoita
sitruunamehua
2 g suolaa
2 g sokeria
0,5 tl vaniljasokeria

 

    Valmistusohje

    • 1. Notkeuta voi ja lisää siihen puristetut valkosipulinkynnet.
    • 2. Lisää voihin persiljahake, ja muotoile massa leivinpaperin avulla pötköksi. Laita voi pakastimeen kovettumaan.
    • 3. Laita broilerinfilee muovikelmun väliin. Hakkaa kevyesti nuijalla fileetä kelmun välissä ohuemmaksi, niin ettei se mene rikki.
    • 4. Riko yksi kananmuna syvälle lautaselle ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla.
    • 5. Laita vehnäjauhot lautaselle. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita toiselle lautaselle korppujauhoa.
    • 6. Viipaloi kovettunut valkosipuli voi. Laita voiviipale broilerinfileelle ja kääri rullalle.
    • 7. Pyöritä rulla vehnäjauhossa, kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhossa. Tarkista, että korppujauhoa on riittävästi joka puolella fileetä.
    • 8. Paista filee kuumalla rautapannulla kauniin ruskeaksi ja laita 180-asteiseen uuniin noin 10 - 15 min.
    • 9. Valmista paprikakastike. Kuutioi paprika. Sulata voi kattilassa ja paista paprikakuutioita hetki voissa.
    • 10. Lisää ruokakerma ja maito. Lämmitä kiehuvaksi.
    • 11. Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan. Kaada suurus kastikkeeseen.
    • 12. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
    • 13. Valmista porkkanasalaatti. Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi.
    • 14. Purista sitruunasta mehu ja lisää mehuun suola, sokeri ja vaniljasokeri.
    • 15. Sekoita salaatti ja anna vetäytyä 5 - 10 minuutin ajan.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *