Bangladesh

Katkarapu Malaikari

Ainesosat

500 g keskikokoisia katkarapuja
puoli kuppia kookosmaitoa
1 kuppi sipulisilppua
1 tl inkivääriä
1 tl valkosipulia
1 tl mantelimassaa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
4 vihreää chiliä
suolaa
öljyä

  • vl
  • l
  • g

Valmistusohje

  • 1. Huuhtele katkaravut. Poista katkaravun kuoresta puolet niin, että pyrstöosaan jää kuori.
  • 2. Kuumenna tilkka öljyä kasarissa.
  • 3. Lisää sipuli, inkivääri, chili, kurkuma ja valkosipuli. Kuullota hetki.
  • 4. Lisää katkaravut ja mantelimassa, kardemumma ja kaneli. Jatka kuullottamista.
  • 5. Lisää kookosmaito ja keitä vielä 5 minuuttia.
  • 6. Tarjoile keitetyn riisin kera.
  • 7.