Venäjä

Kaalikeitto

Ainesosat

2-2,5 l vettä
500 g naudan- tai sianlihaa kuutioina
500 g kaalia
1 porkkana
2 perunaa
2 sipulia
2 laakerinlehteä
n. 10 maustepippuria
suolaa
öljyä
lihaliemikuutio

  • vl
  • l
  • g

Valmistusohje

  • 1. Huuhtele liha kylmässä vedessä ja laita se kattilaan kylmään veteen kiehumaan. Ota reikäkauhalla muodostunut vaahto pois.
  • 2. Lisää lihan joukkoon laakerinlehdet, maustepippurit ja 1 sipuli kuutioina. Keitä n. 2 tuntia.
  • 3. Pese ja kuori kasvikset. Lisää kuutioidut porkkanat, perunat ja kaali sekä lihaliemikuutio. Keitä n. 20 minuuttia ja lisää kuutioidut sipulit.
  • 4. Keitä vielä n. 10 minuuttia. Mausta.
  • 5. LIsää pinnalle persiljaa ja tarjoile esim. smetanan kanssa.