Suomi

Helppo lohitartar ja saaristolaisleipää

Ainesosat

100 g lohta
vajaa 1 tl suolaa
1rkl limemehua
seesaminsiemeniä
saaristolaisleipää
voita
yrttejä

    Valmistusohje

    • 1. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla hetki.
    • 2. Ota pois, kuumenna samassa pannussa voi ja paista siinä saaristolaisleipäviipaleet rapeiksi.
    • 3. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.
    • 4. Juuri ennen tarjoilua sekoita loheen limenmehu, seesamsiemeniä ja suola. Pyöräytä yrtit oliiviöljyssä ja limemehussa.
    • 5. Kasaa ja tarjoile annos mahdollisimman nopeasti limen lisäämisen jälkeen. Voit viimeistellä annoksen esim. lohen mädillä, seesaminsiemenillä ja leipäkrutongeilla.