Espanja

Espanjalainen perunamunakas

Ainesosat

1 dl oliiviöljyä
4 isoa perunaa 2 mm:n paksuisina viipaleina
1 tl suolaa
1 iso punasipuli viipaleina
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
1 punainen paprika viipaloituna
1 keltainen paprika viipaloituna
100 g parmankinkkua viipaloituna
6 munaa

  • vl
  • l
  • g

Valmistusohje

  • 1. Kuumenna öljyä pannussa ja paista perunaviipaleet, sipuli, valkosipuli ja paprikat miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  • 2. Vatkaa munat ja suola kulhossa. Lisää pannulle kinkku.
  • 3. Kaada vatkatut munat peruna-kinkkuseoksen päälle. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä ravistaen välillä pannua.
  • 4. Kun paistoksen pinta on hyytynyt, peitä pannu lautasella, käännä pannu ylösalaisin ja kumoa munakas lautaselle. Liu´uta munakas takaisin pannulle ja paista toinen puoli kypsäksi.
  • 5. Tarjoile vihersalaatin kera.