Brasilia

Esfiha-piirakat

Ainesosat

Taikina:
500 g vehnäjauhoa
2 dl kädenlämpöistä maitoa
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
2 dl rypsiöljyä

Täyte:
300 g jauhelihaa
1 sipuli
4 tomaattia siemenet poistettuna
3 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria
lehtipersiljaa

    Valmistusohje

    • 1. Sekoita hiiva ja sokeri maitoon.
    • 2. Lisää suola ja öljy.
    • 3. Sekoita vehnäjauhot maitoseokseen.
    • 4. Alusta taikina.
    • 5. Kohota taikinaa 30 min.
    • 6. Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli paistinpannulla.Lisää lopuksi mukaan hienonnetut tomaatit, joista on poistettu siemenet.
    • 7. Sekoita kasvikset ja mausteet raakaan jauhelihaan.
    • 8. Pyörittele taikinasta pieniä palloja.
    • 9. Litistä palloset käsin tai kaulimella ympyröiksi.
    • 10. Laita ruokalusikallinen täytettä taikinakiekon keskelle.
    • 11. Sulje nyytti. Kolmio on perinteinen muoto.
    • 12. Voitele piirakat vesi-kananmunaseoksella.
    • 13. Paista piirakoita uunissa 180 asteessa 20 min. Pienet piirakat valmistuvat nopeammin. Suuret tarvitsevat 30 min.
    • 14. Kun esfiha-piirakat ovat valmiit, voitele ne vesi-sokeri-sekoituksella ja anna esfihojen vetäytyä liinan alla 5-10 min.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *