Etiopia

Dorowot, kanapata

Ainesosat

n. 500 g broileria
sitruunan mehu
3 punasipulia
3 rkl voita
1,5 tl kardemummaa
¼ tl mustapippuria
¼ tl inkivääriä
suolaa
n. 7 dl vettä
kovaksi keitettyjä kananmunia

  • vl
  • l
  • g

Valmistusohje

  • 1. Irrota nahka ja luut broilerista. Leikkaa paloiksi.
  • 2. Lisää joukkoon sitruunan mehu sekä suola, sekoita. Sekoita mausteet morttelissa.
  • 3. Laita luut ym. roippeet kylmään vetään ja kiehauta, jätä miedolle lämmölle porisemaan.
  • 4. Leikkaa sipuli kuutioiksi ja paista pannulla 15-20 minuuttia.
  • 5. Lisää marinoidut broilerin palat ja voi. Lisää mausteseos.
  • 6. Lisää 2 dl siivilöityä broilerinlientä ja hauduta kypsäksi. Tarkista maku.
  • 7. Tarjoile kovaksi keitettyjen kananmunien kanssa. Kokeile myös ruisleivän kanssa.

Kommentit

  1. Tämä valitettavasti ei ole dorowat resepti. Berbere ym. ovat puuttuvaisia reseptistä. Dorowatin kanssa menee enemmän aikaa ja työtä myös mausteita.

    1. Kiitos kommentistasi. Reseptit eivät aina ole samanlaisia kaikkialla, ja tämä tuokin ruoanvalmistukseen sen lisämausteen. Olemme käyttäneet opiskelijoidemme laatimia reseptejä, ja niissä on käytetty raaka-aineita, joita saa perusruokakaupasta. Näin siksi, että keittokirjaa voitaisiin hyödyntää kaikkialla Suomessa.

Kommentointi on suljettu.