Venäjä

Borssikeitto

Ainesosat

3 l vettä
0,5 kg kanaa
4 perunaa
2 punajuurta
2 porkkanaa
1 sipuli
1 paprika
200-300 g keräkaalia
1 dl tomaattipyrettä
2 valkosipulin kynttä
n. 1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
3 rkl voita

  • vl
  • l
  • g

Valmistusohje

  • 1. Keitä kananliha ja ota pois keitinvedestä.
  • 2. Kuori ja pilko kaikki vihannekset.
  • 3. Lisää kanaliemeen peruna.
  • 4. Lisää punajuuret, porkkanat, sipuli ja tomaattipyre, suola, sokeri ja voi. Hauduta n. 15 minuuttia.
  • 5. Lisää kaali ja pippuri. Keitä vielä 15-20 minuuttia.
  • 6. Lisää lopuksi kanapalat ja valkosipuli.
  • 7. Tarjoile smetanan kera.