Venäjä

Blinit

noin 10 kpl

Ainesosat

4 dl maustamatonta jogurttia
20 g hiivaa
1,5 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1,5 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 kananmunan keltuainen
1 kananmunan valkuainen

Lisäksi:

mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
smetanaa

    Valmistusohje

    • 1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot sekä vehnäjauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä.
    • 2. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja viimeisenä vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
    • 3. Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa. Blinien kanssa voi tarjota myös graavi- tai kylmäsavukalaa. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.